Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az édeskömény zöldjét levágjuk, a szárgumóját megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, és közepes tűzön, fedő nélkül, kb. 10 percig forraljuk. Botmixerrel péppé zúzzuk, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük.
A halakat leöblítjük, húsukat falatnyi kockákra vágjuk. A köménnyel együtt beletesszük a paradicsomos mártásba, és 10 percig főzzük. Citromlével pikánssá ízesítjük, végül rászórjuk a kömény zöldjét.
Kenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre