Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne öntsd ki a tojás főzővizét! A növényeid hálásak lesznek érte

Akinek van kertje vagy a lakásában nevel pár növényt, az pontosan tudja, mennyire kényesek a virágok és mennyi törődést igényelnek. Nem kell azonban mindig a drága szerek után nyúlni, hiszen a konyha is rengeteg megoldást kínál!

A kertészek régóta ismerik a banánhéjas trükköt, melynek a lényeg, hogy a banánhéjat vagy a virágföldhöz keverik, vagy egyszerűen beledobják az öntözővízbe, és ezzel locsolják a növényeket. A banánban található tápanyagok, vitaminok, kiváltképp a kálium segít a növényeknek abban, hogy erősek, egészségesek és ellenállóak legyenek a betegségekkel szemben.

Nemcsak a kálium, hanem a kalcium is fontos az emberi szervezet, valamint a növények számára, és ezt drága vegyszerek nélkül is hozzá tudjuk adni az öntözővízhez!

Ne öntsd ki a tojás főzővizét!

A tojáshéjban nagy mennyiségű kalcium található, amely főzés során kioldódik a vízbe, így ez aranyat érhet a kerttel, dísznövényekkel rendelkezők számára! Ha a tojás főzővizével öntözöd a növényeket, akkor nemcsak kalciumot, hanem ásványi anyagokat és aminosavakat is juttatsz a növény talajába. Ezeket a természetes, extra anyagokat a növény a szár és a levelek megerősítésére használja majd, mindemellett erősítik a növény sejtfalát.

A megfelelő mennyiségű kalcium bevitele gyors és egészséges növénynövekedést eredményez – olvasható a Flourishing Plants honlapján.

Hogyan öntözzünk a tojás főzővizével?

A tojás főzővizét hagyd kihűlni, ezután pedig használhatod felső és alsó öntözés, illetve permetezés során is. A vízbe belefővő kalcium segít szabályozni a savas talaj pH-értékét, környezetbarát, pénzt spórolhatsz vele, mivel nem kell vegyszerekre, tápoldatra költeni, illetve a vizet sem öntöd a mosogatóba, így nem pazarolsz.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss