Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A tojáshéjat automatikus mozdulattal dobjuk a szemetesbe, pedig ha van kertünk, célszerű inkább ott hasznosítani. A porrá tört tojáshéj ugyanis természetes tápanyagforrás a növényeknek.
Stern Ágnes
Kétségkívül húsvétkor vásároljuk és fogyasztjuk a legtöbb tojást. Ám a héját a legtöbben kidobjuk, mert nem is sejtjük, hogy mennyi mindenre használhatjuk. A növényápolástól egészen a fájdalmaink kezeléséig - máris mutatjuk a példákat!
Amikor azt látjuk, hogy az addig pompás növényeink, minden gondoskodás ellenére egyszer csak kókadozni kezdenek, az igencsak elkeserítő. Ne mondj le róla - ezzel a házi villámkomposzttal új élelet lehelhetsz beléjük!
Ugyan már vége a húsvétnak, de a találásra nem csak az ünnepekkor fontos figyelmet fordítani.
Mindmegette
Akinek van kertje vagy a lakásában nevel pár növényt, az pontosan tudja, mennyire kényesek a virágok és mennyi törődést igényelnek. Nem kell azonban mindig a drága szerek után nyúlni, hiszen a konyha is rengeteg megoldást kínál!
Érdekes kísérleteivel, és az azokról készült videókkal hódít az interneten Gyuris Rita, aki nemrég ecetben hagyott ázni egy tojást. A végeredmény: meglepő.
Az ókortól kezdve számos jótékony hatása ismert a tojáshéjnak, ezért tényleg nagy hiba lenne, ha azonnal a kukában végezné. Használjuk ki a benne rejlő pluszt!
Miért dobnád ki, ha rengeteg dologra felhasználhatod? Tudtad, hogy a tojáshéjából még krétát is készíthetsz a gyerekeknek?