Elkészítés: A hűtőszekrényből kivett hideg, felkockázott vajat morzsoljuk el a liszttel. Sajttal, sóval és kevés vízzel gyúrjuk rugalmas masszává. Cipóba formálva pihentessük fél óráig. A tészta harmadát tekerjük fel lisztezett deszkán, tegyük félre a díszítéshez. Kiolajozott tortaformába tegyük a kerek lappá nyújtott kétharmad masszát. Előmelegített sütőben süssük tíz percig. A kimagozott paprikát csíkozzuk, a megmosott cukkínit karikázzuk fel, majd pirítsuk néhány percig serpenyőben. Egy másik edényben olajon pároljuk a durvára darabolt hagymát a darált hússal. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. Adjuk hozzá a paradicsompürét is. A feta sajtot vágjuk darabokra, a tojásokat keverjük el tejföllel. Osszuk el az elősütött tésztán a fűszeres húst, szórjuk rá a zöldségeket és a sajtkockákat, majd locsoljuk meg a tojással. Vékony hurkákat gyúrjunk a maradék tésztából. Díszítsük a tortát hurok vagy rács formában, majd egy felvert tojással kenjük át a tetejét. Fél órára tegyük sütőbe, míg a töltelék szilárd lesz. Forrón tálaljuk salátával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre