Tésztatorta

MME MME
1 5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • vaj
  • liszt
  • reszelt sajt
  • hideg víz
  • tojás
  • eltérő színű paprika
  • cukkini
  • darált hús
  • hagyma
  • kakukkfű
  • zúzott fokhagyma
  • paradicsompüré
  • tojás,
  • tejföl
  • feta sajt
  • olaj.
  • margarin
  • tejszín
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A hűtőszekrényből kivett hideg, felkockázott vajat morzsoljuk el a liszttel. Sajttal, sóval és kevés vízzel gyúrjuk rugalmas masszává. Cipóba formálva pihentessük fél óráig. A tészta harmadát tekerjük fel lisztezett deszkán, tegyük félre a díszítéshez. Kiolajozott tortaformába tegyük a kerek lappá nyújtott kétharmad masszát. Előmelegített sütőben süssük tíz percig. A kimagozott paprikát csíkozzuk, a megmosott cukkínit karikázzuk fel, majd pirítsuk néhány percig serpenyőben. Egy másik edényben olajon pároljuk a durvára darabolt hagymát a darált hússal. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. Adjuk hozzá a paradicsompürét is. A feta sajtot vágjuk darabokra, a tojásokat keverjük el tejföllel. Osszuk el az elősütött tésztán a fűszeres húst, szórjuk rá a zöldségeket és a sajtkockákat, majd locsoljuk meg a tojással. Vékony hurkákat gyúrjunk a maradék tésztából. Díszítsük a tortát hurok vagy rács formában, majd egy felvert tojással kenjük át a tetejét. Fél órára tegyük sütőbe, míg a töltelék szilárd lesz. Forrón tálaljuk salátával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss