Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát 2 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 1/2-1/2 marék csokis gabonapehellyel megszórjuk, és külön-külön megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingokkal és a cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk.
A tésztalapokat hosszában kettévágjuk, így 4 hosszú lapunk lesz. A tejszínes krémmel megtöltjük úgy, hogy 2-2 lapot egymás fele fordítunk a gabonapelyhes oldalukkal, sima felület maradjon felül.
Olvasztott csokival bevonjuk, hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre