Húst felkockázzuk vagy -csíkozzuk, egy tálba 2 evőkanál olaj, bors, csirke-fűszerkeverék, oregánó, kakukkfű, zúzott fokhagyma keverékében a húst megforgatjuk, és kis időre hűtőbe rakom.
Hagymát apró kockára vágva 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, végül a korábban elkészített húst, és fehéredésig sütjük.
Vízzel felöntjük, hozzáajuk a leveskockát, a fokhagymagranulátumot, az ételízesítőt, a tengeri sót, az apróra vágott sárgarépát, a petrezselymet, és 20-30 percig főzzük, majd mehet a liszt és a főzőtejszín, amivel még újraforrásig fő.
Tésztát kifőzzük, jénait kivajazzuk, majd jöhet a sajtmártás, az elkészült ragu levéből ( 4-5 evőkanál), kiegészítve a maradék főzőtejszínnel felforraljuk, közben hozzátesszük a füstölt- és atrappistasajtot, valamint a két tömlős sajtot. Fűszerként gyömbér, fehér bors, szerecsendió, ételízesítő következik.
Egy hőálló tálat kivajazunk, majd a tésztát és a ragut, több sorban egymásra rétegezzük, a tetejét meglocsoljuk a sajtmártással, és díszítésként megszórjuk a petrezselyemmel és az oregánóval, a maradék füstölt sajttal, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.