hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös görög hús kagylótésztával

MME MME
1 3.9/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az eredeti recept szerint a húst szeletelni kell, de én inkább felkockázni szoktam. (Sokak szerint pulykamellel sokkal finomabb, mint a karajjal.) A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és olajban üvegesre pároljuk. Utána a húskockákat hozzáadjuk és puhára sütjük.
A tejet, a lisztet, a tejfölt meg a fűszerkeveréket jól összedolgozzuk (a legjobb mixelőben összerázni), és a már puha húshoz öntjük. Kevergetve még 5 percig főzzük. Ha kész, összekeverjük a kifőtt tésztával.

Megjegyzés

Én sosem keverem össze a tésztát a hússal, mert van, aki sok tésztával, van, aki sok hússal szereti. - MME

Ezek is érdekelhetnek