Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukors tejben. A lisztet összegyúrjuk 1 egész tojással és 1 sárgájával, a felfutott élesztővel, a cukorral és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk.
Vékonyra kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy tepsit, és addig pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a nagyon keményre vert tojáshabot. Ráöntjük a tésztára, a tetejére szórjuk a ribizlit.
Mérsékelt tűznél sütjük. Ha langyosra hűlt, porcukorral meghintjük, és kockákra vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre