Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi kapros töltött káposzta gerslivel

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban összedolgozzuk a darált húst, a gerslit és a felvert tojást a fűszerekkel, valamint az olajon megdinsztelt, aprított hagymával és a zúzott fokhagymával.
  2. A friss káposztát leveleire szedjük. A tölteléket a levelekbe töltjük, és szorosan feltekerjük.
  3. A megmaradt leveleket egy nagy lábas aljába tesszük. Babérlevelet és szemes borsot adunk hozzá, valamint a kapor felét - majd beletesszük a töltött káposztákat. Ráöntjük a paradicsomlevet, majd felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje azt.
  4. Közepes lángonkb. 35-45 percig főzzük, amíg készre, puhára fő a töltelék. Friss tejföllel és a maradék kaporral tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss