Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel

> 90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt és a babot előző este beáztatom.

Másnap felteszem főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi a babérral és az egészben hagyott, behasított vöröshagymával, csak mérsékelten sózom.

A leveszöldségeket aprítom, kb. félidőben a csülökhöz adom, sózom, ízlés szerint fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.

A szokásosnál sötétebb fokhagymás-pirospaprikás rántást készítek, kevés vízzel kikeverve a leveshez adom. Újraforrásnál hozzáadom a csipetkét, zöldfűszerrel meghintem, kevés citromlével, csipet cukorral lágyítom az ízeket, így forralom lassan készre néhány percig.

Tálalásnál tejfölt kínálok hozzá.

Úgy is készíthetjük, hogy kb. 2 dl tejfölt a leveshez keverünk, de nálunk van, aki inkább nélküle kedveli.

Ezek is érdekelhetnek

Friss