Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztrapacska gluténmentesen

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát lereszeljük vagy késés aprítóval megdaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, a tojást, a sót és forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk.
  3. Forrástól számítva pár perc alatt készre főzzük.
  4. A megfőtt sztrapacskát leszűrjük és folyóvíz alatt átmossuk.
  5. A szalonnát serpenyőben ropogósra pirítjuk. Ha elkészült, szűrőlapáttal kiemeljük a megpirult darabokat, a serpenyőben maradt zsíron pedig lepirítjuk kissé a lecsepegtetett sztrapacskát.
  6. Ízlés szerint túróval, tejföllel meglocsolva, szalonna pörccel tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a gluténmentes sztrapacska:

Tipp:Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek