Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kormányinfó: változik a SZÉP-kártya felhasználása! Így lesz elkölthető a teljes összeg!

default user icon
MME
Turisztikai akciótervet fogadott ma el a Kormány, ennek részeként eltörlik a Széchenyi Pihenő Kártya különböző zsebeit: az eddig csak vendéglátásra vagy szállásra vagy szabadidős tevékenységre fordítható összeg ezentúl a három terület bármelyikén felhasználható lesz.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón bejelentette: a ma elfogadott turisztikai akcióterv részeként megváltoztatják a Széchenyi Pihenőkártyákon megtakarított pénzek felhasználási módját. 

A SZÉP-kártyákon három zseb volt, és a tulajdonosa dönthetett arról, felhasználó dönthette el, melyik zsebbe mennyi juttatást kér a cafeteria-keretéből, és ezen később nem állt módjában változtatni. Ezt a kötöttséget oldja fel a most meghozott döntés, amelynek pontos részleteiről később adnak tájkoztatást.

Emellett, a Kormány döntésének értelmében, az ágazat szereplőinek nem kell megfizetniük a nettó árbevételük 4 százalékát kitevő turizmusfejlesztési hozzájárulást idén október 1. és jövő év március 31. között; lazítanak az adatszolgáltatási kötelezettségeiken, illetve a turisztikai ágazatban lehetőség lesz huszonnégy havi munkaidőkeret alkalmazására - közölte a miniszter.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek