hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütés nélküli epertorta

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaphoz összedolgozzuk a kekszmorzsát és a megolvasztott vajat. A keveréket egy kivajazott 20 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez feloldjuk a zselatinport (1/4 csésze) 60 ml meleg, de nem forrásban lévő vízben, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a megtisztított eper felét botmixerrel pürésítjük, majd áttörjük a szitán egy tálba, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a cukrot és a feloldott zselatint. Elektromos habverővel az egészet habosra keverjük. Végül hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd a kekszalapra simítjuk, és 3 órára a hűtőbe tesszük.
  3. Közben a maradék epret felforraljuk a vaníliás cukorral, hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt a tortára kanalazzuk.

    16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>>

    11 SÜTÉS NÉLKÜLI GYÜMÖLCSÖS DESSZERT, AMINEK LEHETETLEN ELLENÁLLNI >>> 

    Még több sajttorta recept >>>

Ezek is érdekelhetnek