Elkészítés: A hagymákat félbevágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbevágom. A fokhagymát darabolom. A paprikát hosszában csíkokra, a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom. A Lucullus paradicsomot hosszában negyedelem.
Bő olajban elkezdem sütni a hagymát és a sonkát, majd hozzáadom a fokhagymát és a paprikákat, ollóval belekerikázom a chilipaprikát, fűszerezem. Amikor a paprika már félig megsült, hozzáadom a paradicsomot. Amikor az is megsült, tálalok.
Zsemlével fogyasztom, a szaftot is kitunkolom vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre