Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült lazacsteak, kamillás narancsmártással

MME MME
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A köretekhez a brokkolit tisztítsuk meg, szedjük kisebb rózsáira, majd lobogó, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, és rögtön szűrjük le. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le. Az olívaolajat melegítsük fel egy serpenyőben, és reszeljük rá a meghámozott fokhagymát. Amikor a fokhagyma megfonnyadt, adjuk hozzá a tésztát, és alaposan forgassuk össze.
  2. Közben a lazacot tisztítsuk meg (a pikkelyeket, szálkákat távolítsuk el), és vágjuk 4 szeletre, sózzuk meg. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. Nagy lángon, a bőrös felükkel lefelé kezdjük el sütni a halszeleteket. Amint az oldaluk félig kifehéredett, mérsékeljük a hőt, fordítsuk meg a halszeleteket, és süssük készre.
  3. A narancslevet egy kis lábasban forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és szórjuk bele a kamillavirágot. Hagyjuk kb. 5 percig állni, majd szűrjük le. Tegyük vissza a tűzre, ismét forraljuk fel, majd dobjuk bele a vajat és keverjük simára. A keményítőt egy kevés hideg vízben szintén keverjük simára, majd csorgassuk a lábasba, és kevergetve sűrítsük be a mártást. Végül adjuk hozzá a megtisztított, apró kockákra vágott narancsokat is. Tálaljuk a lazacsteaket a fokhagymás tésztával és a brokkolival, locsoljuk meg a kamillás narancsmártással, és díszítsük megmosott, leszárított harangvirágokkal. Tipp: Ha túl sűrű a mártás, pár ek. hagyományos módon megfőzött kamillateával hígítson rajta. 

 

Megjegyzés

Fotó és recept: Fanny magazin / Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek