Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacfilé kapribogyós mártással

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A páclé elkészítéséhez 2 ek olivaolajhoz hozzáadjuk a citromlevelet, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemet, majd bedörzsöljük vele a lazacfiléket. Ha ezzel elkészültünk, fóliával letakarjuk, és egy éjszakára, de minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olivaolajat, majd a lazacot először bőrével lefelé 3 percig, aztán megfordítva a másik oldalát is 3 percig sütjük. Ha elkészültünk a sütéssel, lecsöpögtetjük a filéket és félrerakjuk. A visszamaradó zsírban felolvasztjuk a vajat, rászórjuk az aprított petrezselymet, borsozzuk, aztán hozzáadjuk a kapribogyókat lé nélkül, ráöntjük a tejszínt és kevergetve felforraljuk.
  3. A bort a liszttel simára keverjük, ezzel sűrítjük a mártásalapot. Mustárral ízesítjük, sózzuk ha kell, aztán kevés cukorral enyhén édesítsük. Köretnek az apróbb főtt burgonya petrezselyemzölddel egy jó választás lehet. 

LAZACFILÉ TEJSZÍNES GOMBÁVAL ÉS HORDÓBURGONYÁVAL 

LAZACFILÉ TRICOLOR TÉSZTÁVAL 

TARKABORSOS LAZACFILÉ 3 FÉLE KÖRETTEL 

Megjegyzés

Kapribogyó helyett konzerves zöld borssal is készíthetjük. Díszítsük nagy és száras kapribogyóval. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss