Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stíriai metélt gyümölcsökkel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztes deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, felvágjuk (kb. 4-5 cm hosszú, 0,5 cm széles metélt darabokra), majd lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Félretesszük.

A masszához a 3 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral (lehetőleg porcukorral), hozzáadjuk a vajat, a citromhéjat és a tejfölt, majd az apróra vágott gyümölcsöket. Végül hozzákeverjük a 3 tojásfehérje keményre felvert habját (én ehhez szoktam hozzáadni a vaníliás cukrot).

Ezután már csak mindent összekeverünk (a tésztát a masszával egy termetesebb edényben), majd kivajazott, zsemlemorzsával kiszórt tepsibe öntjük az egészet.

Előmelegített sütőben, 180-200 fokon, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Bár bonyolultnak hangzik, nekem még nem sikerült elrontanom, pedig nem vagyok egy tapasztalt háziasszony. És az otthon gyúrt túrós tészta örömét is lehet élvezni! :-)

A citromhéj és a mazsola kihagyható, ha valakinek épp nincs vagy nem szereti, a tejföl pedig bátran helyettesíthető pl. kefirrel, csak abból kevesebb is elég.

A receptet még sok-sok évvel ezelőtt hallottam egy főzős műsorban, akkor gyorsan lejegyzeteltem a hozzávalókat. Megéri kipróbálni.
- szezar

Ezek is érdekelhetnek

Friss