hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-ricottás tésztakagylók

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt követően szűrőkanállal kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. Megfonnyasztjuk a konyhakész spenótot, majd egy szűrőbe tesszük és kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, aztán finomra vágjuk a fél csokor megmosott petrezselyemmel együtt.
  2. Összedolgozzuk a ricottát, a tojást, a parmezánt, a konyhakész spenótot és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket az óriás tésztakagylókba töltjük, miközen a konzerv darabolt paradicsomot sűrűre forraljuk egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal.
  3. A paradicsomot egy tűzálló tálba simítjuk, elrendezzük rajta a töltött tésztakagylókat a felszeletelt pizza mozzarellával együtt. Végül az egészet egy 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss