Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Ha már így is a család kedvence a lasagne bolognese, még magasabb szintre emelheted az élményt azzal, ha egy zseniális fűszerből egy csipetnyit belekeversz a sajtba, amivel a tetejét - bőséggel! - megszórod. Van otthon szerecsendió? Legyen!
Cikk
A sajtfogyasztással kapcsolatban nemcsak hogy megoszlanak a vélemények, de gyakran teljesen ellentétes álláspontok kerülnek szembe egymással: egyes étrendekben megengedett, míg másokban tilos. Akkor hogy is van ez?
Elsőre biztosan nehéznek tűnhet a házi ravioli elkészítése, ám higgyétek el, korántsem az. A tészta valójában nagyon egyszerű, főleg ha kéznél vannak a megfelelő eszközök hozzá, a formázásra pedig pillanatok alatt rááll a kezed. Ricottával és medvehagymával töltve egy igazán fenséges fogást varázsolhatunk belőle. Az elkészítésében Tóth Vera énekesnő és párja, Pauli Zoltán lesz a segítségünkre.
DÖMÖTÖR VIOLA
Sümegh Réka, az itáliai friss tészták szerelmese az elmúlt években azért utazta be egész Olaszországot, hogy az adott környék friss tésztájának elkészítését, annak minden csínját-bínját maradéktalanul elsajátítsa, tudását pedig megossza veletek is, Mindmegette olvasókkal. Legfrissebb videósorozatunkban Réka isteni olasz kajákat fog nektek főzni, közben pedig elárul néhány praktikát is, hogy könnyebben menjen a tésztakészítés. Pasta mia!
Szekeres Lajosné Klári
Ízletes vendégváró összeállítást készíthetsz, ha tudod, melyik sajthoz milyen ízek illenek!
Baloghné Kele Judith
Habliliom
Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes, ráadásul olyan ízek is életre kelnek benne, amelyek különlegessé teszik, igazi könnyű (és persze ellenállhatatlan) finomságot varázsolhat az ember az asztalra.
A tavaszi ízekhez valamiképp hozzátartoznak a zöldfűszerek, a túró- és sajtfélék, illetve az ezek kombinációjával készült fogások. Néha olyan jólesik valami sós finomság egy pohár bor mellé, vagy egyszerűen csak magában. Néha kevés az idő a látványos harapnivalók elkészítésére. Néha meg egyszerűen jó gyorsan tálalni valami finomat.
WM
A ricotta az olasz konyha egyik kedvelt alapanyaga. A sajtok melléktermékeként létrejött, gazdag múlttal rendelkező ricottát sós és édes ételek készítésekor egyaránt felhasználhatjuk.
Nudli… milyen szép neve van ennek a finomságnak! Talán a kedvenc ételeinknek mind szép a nevük, és sosem felejtjük el, hol és mikor ette belőle a legfinomabbat. Nekem a nudliról egy általános iskolás osztálytársam édesanyja jut eszembe, aki 26 évvel ezelőtt sajtos-tejfölös nudlit készített, és bennünket is megkínált.