Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkolis-spenótos lasagna

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Brokkolis réteg:
  • 700 g brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Bors
  • Oregano
  • Bazsalikom
  • Spenótos-tofus réteg:
  • 1 csomag tofu (180 g)
  • 150-180 g spenót (püré)
  • Bors
  • Besamel mártás:
  • 50 g vaj
  • 30 g liszt
  • 0,5 l tej
  • Bors
  • Szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Továbbá:
  • 1 csomag mozzarella (125 g)
  • 250 g lasagna lapok

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a brokkolit és sózzuk fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk. A tofut sózzuk, borsozzuk majd mindkét felét serpenyőben megpirítjuk és apró darabokra felkockázzuk. A spenótot sóval, borssal fűszerezzük. A besamel mártáshoz a vajat alacsony lángon felolvasztjuk. Amint felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Krémes, paszta szerű állagot kapunk. Folyamatos, gyors keverés mellett hozzáöntjük a tej harmadát és addig keverjük, míg a mártás állaga sima nem lesz. Hozzáadjuk a tej második harmadát, és folytatjuk a keverést, majd jöhet a maradék tej, amivel kevergetve addig melegítjük a mártást, míg be nem sűrűsödik. Sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával ízesítjük. A lasagna lapokat előfőzzük és elkezdjük rétegezni. Az első rétegre kerül a mártás 1/3-a és a párolt brokkoli fele. A következő tésztarétegre kerül a mártás további harmada és a tofukockák, valamint a spenót. A következő réteg ismét a mástásból (ezúttal az utolsó hamad) és brokkoliból áll (másik fele). Erre kerül az utolsó réteg a lasagna lapokból A tetejére helyezzük a mozarella szeleteket és és sütőbe helyezve 180°C-on 35-45 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss