Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos palacsinta tejföllel töltve

40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megmosott, leveleire szedett spenótot és a tejet összeturmixoljuk. Átöntjük keverőtálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük a tojással és a liszttel úgy, hogy sima palacsintatésztát kapjunk, majd letakarva pihentessük 20 percig.
  2. Apró kockákra vágjuk a szalonnát, majd serpenyőben kisütjük a zsírját. Evőkanálnyi mennyiséget hagyunk a serpenyőben, majd alacsony hőmérsékletre kapcsolva sütjük ki a palacsintákat egyesével, hogy szép zöldek maradjanak.
  3. A vajkrémet kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük vele a palacsinták egyik oldalának a felét, majd elrendezzük rajtuk a kockára vágott és kisütött szalonnát. Mindet félbehajtjuk, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerinti zöldséget kínálhatunk mellé.

Nézd meg videón, hogyan készül a spenótos palacsinta vajkrémmel, pirított szalonnával töltve:

Megjegyzés

Szerencsére manapság szinte egész évben lehet friss spenótot kapni az üzletekben. Fagyasztott spenótot is használhatunk a recepthez, ez esetben olvasszuk ki, majd csöpögtessük le a leveleket, és azt követően keverjük a tésztához. - MME

Ezek is érdekelhetnek