hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spaghetti Puttanesca II.

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat apróra vágom, a paprikákat, a petrezselymet és a bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a füstölt sajtot lereszelem.

Sós vízben al dente megfőzöm a spagettit.

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadom a többi összetevőt is, fűszerezem, öntök hozzá vörösbort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, locsolok rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.

Tányérra szedem az ételt, szórok rá füstölt sajtot és pamezánt, vörösbort iszom hozzá.

Megjegyzés

A Pasta Puttanesca - a prostik tésztája - ellentétben a Carbonarával rövid múltra tekinthet vissza. 1960 körül készült először. A fáma szerint a kurvák ezt az ételt, melynek fő alkotóelemei az anchovi (szardella, kisméretű, sózott hal) és a fokhagyma, kitették az ablakba, s ezzel csalogatták be a férfiakat a bordélyba. Csípősnek és sósnak kell lennie. Siracusa és Nápoly is verseng az elsőségért. Ma már Italia szerte elterjedt, s kedvelt.
- hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss