hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös pulyka rozmaringgal és hagymával

MME MME
4.4/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg filézett pulykacomb vagy pulykamell
  • 2 db csirkemáj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél üveg sör - a legjobb a barna sör
  • kevés szójaszósz
  • szárnyas fűszerkeverék
  • kb. 5 dkg vaj
  • 3-4 darab 10 cm-es friss rozmaringág, vagy ha nincs: őrölt rozmaring
  • só ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítése: A pulykahúst kb. 2 x 3 cm-es vékony darabokra vágom, sózom, a szárnyas fűszerkeverékkel megszórom, megdörzsölöm, megöntözöm szójaszósszal, és kb. 1/4 órát állni hagyom.

Közben a hagymákat felezem és szeletelem, a fokhagymákat negyedelem.

A pulykahúst vajon hirtelen megpirítom, majd a felszeletelt csirkemájat hozzáadom, és a tetejére szórom a hagymaféléket. Tejejére fektetem a rozmaringágakat, és végül megöntözöm a fél üveg sörrel. Lefedem - de kis rést hagyok -, és szép lassan hagyom megpárolódni.

Amikor nagyjából elfõvi a levét, kész, porhanyós, illatos és ízletes.

Megjegyzés

Remélem, nem hagytam ki semmit. Amikor nekiállok, újabb összetevõk jutnak eszembe. Pl. a hússal együtt lehet párolni vékonyra vágott sárgarépaszeleteket, amely édeskés ízt ad az ételnek. A sárgarépa a végére szinte elfő, csak az íze marad - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss