Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
A bacont, a paprikákat, a póréhagymát apró kockákra vágjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit (30x40 cm) kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Jó étvágyat kívánok hozzá!