Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magvas-fokhagymás kifli

75 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összedolgozzuk, ha a tésztánk állaga szép sima, közepesen lágy, akkor kb. 1 órát pihentetjük. Ez idő alatt duplájára kel.

Ha a tészta összeállítását követően egyből fel is használjuk, akkor a kapott tésztát kettévágjuk, egyenként lisztezett felületen félujjnyi körré nyújtjuk.

Az így kapott köröket 6-6 cikkre vágjuk.

A cikkeket (12 db) a hosszabbik oldaluktól feltekerjük (kiflit sodrunk belőle) és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott tepsire sorakoztatjuk őket.

Kb. 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, és az előmelegített, sütőben sütjük kb. 30 percig, aranybarnára sütjük.

Ha nem szeretnénk azonnal kisütni a tésztánkat, abban az esetben a hűtőben, fedett, lisztezett edényben tárolhatjuk. Használat előtt kivesszük a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, majd készíthetjük is a finom és egészséges kifliket.

Megjegyzés

Szeretem magam készíteni a pékárukat, mert így biztosan tudom, hogy egészséges alapanyagokból készül az étel és nem utolsó sorban sokkal frissebb is! :)

A bögre 2,5 dl-es. - KissLudmilla

Ezek is érdekelhetnek

Friss