hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos stangli (szendvicsnek való)

90 perc
mester
átlagos
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A langyos-cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd takarjuk le, és futtassuk fel.
  2. A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, a vajat, és a felfuttatott élesztőt, majd dagasszuk meg a tésztát. Ha lágyabb, ragadósabb lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet még szórhatunk hozzá dagasztás közben. (én géppel dagasztottam meg, de kézzel is megdagaszthatjuk)
  3. A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. másfél óra alatt kelesszük meg.
  4. A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd kézzel húzogassuk vékonyabbra, és szórjuk meg a reszelt sajt felével.
  5. Ezután tekerjük fel mint a bejglit, és vágjuk fel 10-12 egyforma darabra, majd formázzuk meg a tésztát kis bucikká.
  6. A bucikból egyesével sodorjunk rudakat, majd tegyük egymástól 2-3 cm-es távolságra.
  7. Ezután kenjük le egy kis tejjel, majd reszeljük rá a maradék sajtot. (a lehullott sajtba kicsit forgassuk bele a stanglikat, így nem veszik kárba)
  8. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá egymástól kb. 2 cm távolságra a stanglikat, majd permetezzük le vízzel, és takarjuk le egy másik tepsivel.
  9. Ezután 30 perc alatt kelesszük újra a tésztát, majd szintén permetezzük le vízzel, mielőtt a sütőbe tennénk.
  10. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten, kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
  11. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Megjegyzés

A frissen kisült stangli nagyon finom, és könnyű bélezetű. Kínálhatjuk reggelire, készíthetünk belőle ízlés szerint szendvicset..... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss