Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lajcsi szelet csokimázzal

90 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 2 db tojás
  • 2 ek méz
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • A krémekhez:
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek rum
  • A csokimázhoz:
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek cukor
  • 3 ek víz
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk olaj

Elkészítés

  1. A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát, ha nehezen akarna összeállni, kevés tejet adjunk hozzá.
  2. Vajjal megkent tepsi hátán vagy közepes méretű tepsiben 3 egyforma lapot sütünk belőle. (180 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 8-9 perc alatt.)
  3. A töltelékhez a pudingporokat megfőzzük 4-4 dl tejjel. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és felét az egyik pudingba, a másik felét a másikba keverjük. A vaníliásba teszünk 1 tasak vaníliás cukrot, a puncsosba 3 cl rumot.
  4. Az alsó lapot megkenjük az egyik krémmel, majd a második lapot a másik krémmel, és ráhelyezzük a fedőlapot. Finom mozdulatokkal kicsit lenyomkodjuk.
  5. A mázhoz a kakaóport és a cukrot a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, a tűzről lehúzzuk, simára keverjük benne a vajat az olajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
  6. Másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

    Tejfölös-pudingos csodasüti >>> 

    Pudingos gyümölcspite 15 perc alatt >>> 

    13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss