hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pihe-puha sajtos pogácsa

70 perc
rafinált
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Langyos tejben feloldjuk a cukrot, felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a futtatott élesztőt és összeállítjuk a tésztát.
  3. Dagasztás után a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk.
  4. Hosszabbik oldalánál feltekerjük, mint egy csigát, és szimpla hajtást végzünk rajta. Az így kapott tésztát megint kinyújtjuk.
  5. Lekenjük a tojások sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük.
  6. Újrakelesztjük, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Megjegyzés

Pihe-puha pogácsák, családi összefogás eredménye:-) Tipp: bármivel fűszerezhető, lehet triplasajtos is, feltekerés előtt kis olvasztott vajjal is meg lehet kenni. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek