Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos és céklás nokedli tejszínes gombamártással

45 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A céklás nokedlihez:
  • 2 db közepes cékla
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • liszt
  • vaj
  • A spenótos nokedlihez:
  • 40 dkg fagyasztott parajpüré
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • liszt
  • vaj
  • A raguhoz:
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A spenótos nokedlihez a parajpürét kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, és annyi liszttel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe a szokásos módon nokedlit szaggatunk, kifőzzük, leszűrjük és egy kiskanálnyi vajjal összekeverjük.

A céklás nokedlihez a céklákat meghámozzuk, megmossuk, kockára feldaraboljuk, és a 2 db tojással összeturmixoljuk. Ezután a sóval és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. A továbbiakban ugyanúgy készítjük, mint a spenótos nokedlit.

A tejszínes raguhoz a vajon megpároljuk a kockára felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletel, friss gombát, rányomjuk a fokhagymagerezdeket. A fűszereket hozzáadjuk. Pici vizet (2-3 evőkanál) teszünk hozzá, és megvárjuk, míg a gomba megpárolódik és elfő a leve. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, majd a tejszínt. Összeforraljuk.

Petrezselyemmel tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom. A céklás nokedli a sztrapacskához hasonlít inkább. A gomba mellé csirkemellcsíkokat is párolhatunk, így még nem próbáltam, de finom lehet.
- Smuraedit

Ezek is érdekelhetnek

Friss