A kacsacombokat besózzuk, -borsozzuk és megtűzdeljük a rozmaringlevelekkel. Hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
Az olajat és a vajat magas falú serpenyőbe tesszük. Felhevítjük, majd a combok mindkét oldalát megpirítjuk. Ráöntjük az ananászlevet vagy a vizet. Lefedjük és takaréklángon sütjük tovább.
Félidőben hozzáadjuk az ananászkarikákat, a combokat pedig megszórjuk a nádcukorral és meglocsoljuk a mézzel. Lefedve sütjük tovább, időnként megforgatjuk, és meglocsolgatjuk a pecsenyelével.
Ha megpuhult, levesszük róla a fedőt és kellően megpirítjuk. Ananászágyon tálaljuk. Köretként párolt vad- és jázminrizs keveréke vagy ropogós burgonya illik hozzá.
Pácolás nélkül, fűszerezés után azonnal süthető. Ebben az esetben 90 perc alatt elkészül az omlós, rozmaringos és enyhén gyümölcsös ízű kacsa! - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!