Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tápláló reggeli percek alatt – joghurtos toast a sütőből

default user icon
MME
Ha fogalmad sincs, milyen reggelit dobj össze, mire felkel a család, ez a mentőötlet most jól fog jönni. Rohanós hétköznapokra is ideális, de persze hétvégén sem okoz majd csalódást.

Ha valakinek (csakúgy, mint nekem) a reggeli a kedvenc étkezése, akkor biztosan folyton keresi az új öteleteket, kutatja a recepteket, hogy mivel lehetne feldobni mondjuk a zabkását, vagy hogy milyen újdonságokat érdemes kipróbálni. Én legalábbis ezt teszem, így bukkantam erre a TikTokon régóta népszerű reggelire is, ami mindent magában foglal, ami egy jó napindításhoz szükséges. 

A toastkenyér lehet teljes kiőrlésű, hogy biztosítsa a megfelelő szénhidrátot és rostokat a délelőttre, a joghurt pedig görög joghurt, hogy a fehérjebevitel is egyensúlyban legyen. Ezenkívül az alapreceptet úgy variálhatjuk, ahogy csak szeretnénk, és a feltétként használt gyümölcs is lehet a szezonálisan elérhető alapanyag. A videón jól látható, hogy percek alatt elkészül ez a finomság, és még annál is gyorsabban fog elfogyni. 

 

A joghurtos toast hozzávalói:

  • 15 dkg görög joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 tk. méz
  • 1/4 tk. fahéj 
  • 1 db citrom héja (elhagyható)
  • 4 szelet toastkenyér
  • 4 db eper

Elkészítése:

  1. A joghurtot egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tojást, a mézet, a fahéjat, a citrom lereszelt héját, és alaposan összekeverjük. 
  2. A kenyérszeleteket egy tepsibe helyezzük, és mindegyiket megkenjük a joghurtos krémmel. 
  3. Az eperszemeket felszeleteljük, majd elosztjuk a 4 szelet kenyéren. 
  4. A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt megsütjük. Extra mézzel meglocsolva, még langyosan tálaljuk. 

 

 (Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

Friss