Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raffaello torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mandulás tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 7 dkg darált mandula
  • 7 dkg vaj
  • A kókuszos tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg rétesliszt
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 7 tojás sárgája
  • 3 csomag tejszín ízű puding
  • 6 evőkanál cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A mandulás tésztához összegyúrjuk a 10 dkg lisztet, a 6 dkg porcukrot, a 7 dkg darált mandulát a 7 dkg puha vajjal. Sűrű, rugalmas tésztát gyúrunk. Ha nagyon darabos, egy kis meleg vizet önthetünk hozzá. 30 percre hideg helyre tesszük.

Addig elkészítjük a kókuszos lapot: a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, a csipet sót és a kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon sütjük. Ha kihűlt, középen kettévágjuk.

A mandulás tésztát kapcsos tortaformába nyomkodjuk, közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Ez lesz a középső lap.

A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral és a cukorral állandó keverés mellett felfőzzük az 1 liter tejben. Beleaprítjuk még melegen a fehércsokit. 20 dkg vajat csipetnyi sóval habosra keverünk, majd a kihűlt tejes krémhez keverjük.

Az alsó kókuszos tésztát megkenjük a krémmel, erre kerül a mandulás lap, újra krém, majd újra kókuszos tészta. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.

Tetszés szerint díszíthetjük. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, mandulaforgáccsal, reszelt csokoládéval, akár tejszínhabot is nyomhatunk rá.

Megjegyzés

Ez a nagymamám szülinapi tortája. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss