Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű szilvás pite

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adunk egy csipet sót, majd belemorzsoljuk a vajat. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. Amikor kellően felfutott, hozzáadjuk a tojást, és az egészet összekeverjük, majd alaposan összegyúrjuk. Fél órára félretesszük pihenni.
  2. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyik felét egy kivajazott tepsibe fektetjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával vagy darált dióval, hogy a szilva sütés közben ne áztassa el. 
  3. Ezután a félbevágott szilvákat sorban ráfektetjük, vágott felükkel lefelé. Megszórjuk a fahéjas cukorral, majd betakarjuk a második lappal. A tetejét megkenjük egy tojással, majd villával kissé beszúrkáljuk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Piteparti >>> 

Még több pite >>>  

Szilvás finomságok >>> 

Megjegyzés

Más gyümölccsel is kipróbálható. - risper

Ezek is érdekelhetnek