Megtisztítjuk a gyümölcsöket. A meggyet és a cseresznyét kimagozzuk.
A gyümölcsöket egy nagyobb fazékba rakjuk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megcukrozzuk, megfűszerezzük. Pár percig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel (kb. 2 dl).
A maradék hideg tejet a meleg levesbe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet is.
Addig kevergetjük, amíg ismét forrni kezd és besűrűsödik. Jól behűtve kínáljuk.
Akkor jó, ha krémes az állaga. Ha túl sűrű, öntsünk hozzá még tejet. Hűlés közben még sűrűsödni fog. Nyáron nagyon jól esik a hideg gyümölcsleves. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük, mi jó pudingosan szeretjük, néha pár csepp rumaromát is teszek bele. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!