Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagyma-krémleves

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1.  Egy edényben olajat és vajat hevítünk, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, sózzuk borsozzuk, meghintjük szerecsendióval, fűszerezzük kakukkfűvel.
  2. Dinszteljük pár percig, amíg össze nem esik, majd felöntjük borral, elforraljuk az alkoholt, és hozzáadjuk a vizet vagy alaplevet.
  3. Nagyjából 30 percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, és botmixerrel szépen krémlevesállagúra pürésítjük.
  4. Forrón tálaljuk, ehetünk hozzá sajtos pirítóst, tálalhatjuk pirított dióval, de önmagában is tökéletes melengető leves.

    Nézd meg a póréhagyma-krémleves elkészítését videón is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss