Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveshez az egész fej fokhagymákat hámozatlanul, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy addig, amíg meg nem puhulnak. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, kettévágjuk a fokhagymafejeket és kinyomkodjuk belőlük a pürét, majd félretesszük.
  2. Felhevítünk egy kevés olívaolajat 1 ek vajjal egy lábosban, megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagyma pürét is, végül az apróra vágott zöldségeket is lepirítjuk. Felöntjük alaplével, tejjel, tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd leturmixoljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk. 

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

 

PIKÁNS ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES>>> 

SPÁRGAKRÉMLEVES ROPOGÓS BACONNEL>>> 

TÖKMAGOS SÜTŐTÖKKRÉMLEVES>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss