A húslevesalaplét felforraljuk, majd alacsony hőfokon, habverővel kevergetve beleszórjuk a darát. Kevergetve főzzük 15 percig, majd levesszük a tűzről. Beleeverjük a vajat és a parmezánt, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd tepsibe simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Háromszögeket vágunk belőle, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Mindegyikbe 1-1 szelet kolbászt nyomunk. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A tepsibe a paradicsomot is, és további 5 percig sütjük.
Az öntethez összekeverjük az ecetet az olajjal és az összezúzott fokhagymával. Beleforgatjuk a falatnyi darabokra tépett salátát. Megforgatjuk az öntetben, a polentára halmozzuk, és elosztjuk rajta a falatnyi darabokra tépett mozzarellát is.