Elkészítés: Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjét a porcukorral. Ha ez megvan, levesszük a gőzről, és óvatosan hozzákeverjük a darált diót. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsibe kis halmokat rakunk. 150 fokra előmelegítjük a sütőt (légkeveréses), és behelyezzük a tepsit. 1 óra után lekapcsoljuk a sütőt anélkül, hogy még kinyitnánk. Nagyon oda kell figyelni rá, ne száradjon meg úgy, mintha habkarikát készítenénk. Az a jó, ha a külseje ropogós, a közepe pedig kissé lágy. Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük egy tányérra. Amíg teljesen kihűl, elkészítjük a krémet.
A margarint kikeverjük a cukorral, és ízlés szerint ízesítjük a citromlével. A diós habcsókokat kettesével összeragasztjuk a krémmel. Érdemes pár órát állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek. Addig is olyan helyre tegyük, ahol nem tudják megdézsmálni a sütiket. Nehéz neki ellenállni. :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre