Elkészítés: A padlizsánt hosszanti irányban, csíkokban meghámozom, 1 cm vastag karikákra szeletelem. Mindkét oldalukat kissé besózom, és csak annyi ideig várakoztatom őket, amíg előkészítem a többi hozzávalót.
A sajtból 20-24 vékony szeletet vágok zöldséghámozó segítségével. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártom, meghámozom, ½ cm-es vékonyságúra karikázom. A paradicsompürét oregánóval, chilivel és kevés sóval, valamint az összenyomott fokhagymagerezdekkel krémesre keverem.
A padlizsánokról leitatom a só hatására keletkezett levet, kenőecsettel mindkét oldalukat vékonyan megkenem olívaolajjal, kevés oregánóval fűszerezem.
Összeállítom a szendvicseket: minden padlizsánkarikára kb. ½ teáskanálnyi paradicsomkrémet halmozok, erre kerül 1-1 szelet vékony sajt, majd minden másodikra 1 szelet paradicsom.
A kontaktgrillt előmelegítem.
Minden paradicsomszelettel ellátott padlizsánkarikára ráillesztek egy paradicsom nélkülit. Akkor lesz igazán egyenletes a szendvics, ha egymást követő szeletek kerülnek egymásra! Grillsütőben 4-5 perc alatt puhára sütöm.
Akár már így is tálalható, de ha előre dolgozom, a kész szendvicseket sütőpapírral borított tepsire sorakoztatom, mindegyik tetejére kevés reszelt sajtot hintek, és tálalás előtt annyi időre tolom csak be a sütőbe, amíg a sajt szépen ráolvad minden kerek szendvics tetejére.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre