Elkészítés: A burgonyát meghámozom,cikkekre vágom. A padlizsánt karikákra vágom, besózom.
A padlizsánkarikákat egy jénai tálba lerakom, a cikkekre vágott krumplit szorosan egymás mellé teszem rá. Sózom, mediterrán fűszersóval megszórom, olívaolajjal kicsit meglocsolom. (Nem diétás napokon füstölt szalonna jár a tetejére, úgy az igazi!) Sütőben 3/4-es tűzerővel pirosra, kérgesre sütöm.
A paradicsomot cikkekre vágom, a fokhagymát megpucolom, pélcikákra vágom. Amikor a krumpli már pirosodik, a fokhagymával összeforgatott paradicsomot a tetejére rakom, és még 20percig sütöm.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre