A padlizsánt felkockázzuk és lesózzuk. Hagyjuk állni 20 percet, hogy a keserű leve kiizzadja magát. Ezután fűszerezzük és meglocsoljuk olivaolajjal. Dobjuk be a sütőbe. 220 fokon süssük addig, amíg megpuhul.
Vágjuk nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát. Olivaolajon pároljuk üvegesre.
Közben rakjuk össze a joghurtos szószt. Egy nagy tálban keverjük el a joghurtot, kefírt, citromlevet, 2 evőkanál olivaolajat, apróra vágott mentát, pici sót, borsot és a kapribogyót.
Kicsit hűtsük le a hagymát és öntsük össze a joghurtos szósszal. A kész padlizsánt is kicsit hűtsük, és végül keverjük össze az egészet. 1-2 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.