Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva baleset egy oviban: porcukor helyett tisztítószert kaptak reggelijükre a gyerekek

default user icon
MME
Több kisgyermek lett rosszul lett egy óvodában, miután tévedésből, porcukor helyett valamiféle vegyi anyaggal hintették meg a reggelijüket. Az intézménynél mentőautót és rendőröket is láttak a szülők, úgy tudják, volt ovis, aki kórházba került.

Több kisgyerek is rosszul lett szerdán délelőtt a pilisborosjenői Mesevölgy óvodában, miután tévedésből tisztítószer került a reggelijükbe porcukor helyett - tudta meg a Bors. A lapnak egy szülő elmondta: az óvodánál mentőautót és rendőröket is láttak, úgy tudják, többen kórházba kerültek.


 

Feltehetően tálaláskor történhetett a tévedés, amikor is összekeverhették a porcukros zacskót a tisztítószeressel. A reggeli után nem sokkal több kisgyerek is fájlalta a hasát, állítólag az egyik olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket.
Az óvodavezető tájékoztatása szerint a tévedés öt gyermeket érintett.

"Az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A gyermekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítettük. A gyermekek állapotáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket. Az esetet kivizsgáljuk, a hibázókat felelősségre vonjuk" - írta az intézményvezető a szülőknek abban a levélben, ami a Bors szerkesztőségéhez is eljutott. 

A Bors az ügyben megkereste az Országos Mentőszolgálatot, hány gyermeket kellett ellátni és milyen állapotban vannak, továbbá a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudják, történt-e hatósági intézkedés, indult-e eljárás. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss