Amennyiben nyuszis csokis kekszet sütsz húsvétra, akkor ne csak a végeredményt mutasd meg a gyerekeknek, hanem őket is nyugodtan vond be az édesség elkészítésébe. Bízd rájuk bátran a süteménynyomda kezelését, de az utolsó fázisban is besegíthetnek: belemárthatják a csokimázba a már kihűlt kekszeket. Nézzük is, hogyan készül a Vidék íze magazin remek receptje alapján ez a nyuszis édesség.
Íme a recept!
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 13 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 nagy tojás
- kb. 20 dkg csoki a bevonáshoz
Elkészítés:
- Habosra keverjük a puha vajat a kétféle cukorral, a csipet sóval és az egész tojással. Hozzákeverjük a lisztet, deszkára borítjuk, átgyúrjuk. A tészta kicsit ragacsos még ilyenkor, ezért adhatunk hozzá 1-2 deka lisztet.
- Cipót formázunk a masszából, és hagyjuk pár percig pihenni a deszkán. Utána vékonyra nyújtjuk, és egyforma téglalapokra vágjuk. Süteménynyomdával rányomjuk a mintát.
- Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt világosra sütjük. Ha teljesen kihűlt, megolvasztjuk a csokit, és belemártjuk a kekszek sima oldalát.
Borítókép: Vidék íze magazin