Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyuszis csokis keksz: ez lesz a gyerekek kedvence húsvétkor

Édességből sosem elég húsvétkor. Éppen ezért a különféle kelt tészták és krémes sütik mellé készíthetsz még egy egyszerű vajas kekszet is, ami lezárt dobozban, hűvös helyen akár 2 hétig is eláll. Pontosabban fogalmazva elállna, hiszen amint a gyerekek megkóstolják, pillanatok alatt elfogy majd.

Amennyiben nyuszis csokis kekszet sütsz húsvétra, akkor ne csak a végeredményt mutasd meg a gyerekeknek, hanem őket is nyugodtan vond be az édesség elkészítésébe. Bízd rájuk bátran a süteménynyomda kezelését, de az utolsó fázisban is besegíthetnek: belemárthatják a csokimázba a már kihűlt kekszeket. Nézzük is, hogyan készül a Vidék íze magazin remek receptje alapján ez a nyuszis édesség.

Íme a recept!

Hozzávalók: 

  • 40 dkg liszt 
  • 25 dkg puha vaj 
  • 13 dkg porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 csipet só 
  • 1 nagy tojás 
  • kb. 20 dkg csoki a bevonáshoz 

Elkészítés:

  1. Habosra keverjük a puha vajat a kétféle cukorral, a csipet sóval és az egész tojással. Hozzákeverjük a lisztet, deszkára borítjuk, átgyúrjuk. A tészta kicsit ragacsos még ilyenkor, ezért adhatunk hozzá 1-2 deka lisztet.
  2. Cipót formázunk a masszából, és hagyjuk pár percig pihenni a deszkán. Utána vékonyra nyújtjuk, és egyforma téglalapokra vágjuk. Süteménynyomdával rányomjuk a mintát.
  3. Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt világosra sütjük. Ha teljesen kihűlt, megolvasztjuk a csokit, és belemártjuk a kekszek sima oldalát. 

 Borítókép: Vidék íze magazin 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss