Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A klasszikus Kata szelet

default user icon
MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, és egyenként folpakba csomagolva pihentetjük őket egy órát.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A pihentetett tésztagombócokat egyenként 30 × 30 cm-es négyzetlapokká nyújtjuk, és szép zsemleszínűre sütjük őket az előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapírral letakart tepsi hátoldalán.
  4. A kisült lapokból kettő félreteszünk hűlni, de még melegen leszélezzük őket, úgy, hogy két pontosan egyforma lapot kapjunk.
  5. A harmadik lapot apróra törjük, és a vaníliás cukorral ízesített tejbe keverjük.
  6. Hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kakaóport és a porcukorral kihabosított vajat, majd alaposan krémessé keverjük ezt a masszát.
  7. Az egyik lapot egy tálcára vagy vágódeszkára tesszük, megkenjük a kakaós-rumos krémmel, és rátesszük a másik lapot. Kissé le is nyomhatjuk egy másik vágódeszkával, azután a hűtőbe tesszük.
  8. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
  9. Egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére, és ráreszeljük az étcsokit.
  10. Legalább egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy a lapok megpuhuljanak.

Nézd meg videón, hogyan készül a Kata szelet!

Ezek is érdekelhetnek