Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos kelt csiga

default user icon
MME
120 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk szépen felfutni.
  2. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük.
  3. Belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a felfuttatott élesztőt is.
  4. Közepes fokozaton addig dagasztjuk, míg a tészta elválik a tál falától.
  5. A tésztát kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni kb. 40 perc alatt.
  6. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  7. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, és két részre osztjuk.
  8. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
  9. A tésztadarabokat kb. fél cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkettőt megkenjük a kókuszos krémmel, és szorosan feltekerjük, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk.
  10. A tekercseket az előkészített tepsikbe rakosgatjuk, egymástól 3-4 cm távolságban, mert még kelni fognak.
  11. Letakarjuk a tepsiket, és hagyjuk még 15-20 percig kelni a csigákat.
  12. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a kókuszos csigákat szép aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.

Nézd meg videón, hogyan készül a kókuszos kelt csiga!

Ezek is érdekelhetnek