Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül a karácsony egyik kedvenc édessége, a kókusztekercs cukormentesen

default user icon
MME
A kókusztekercset legtöbben gyerekkorunk óta imádjuk, de sajnos a klasszikus recept alapján készített sütemény egy igazi szénhidrátbomba. Szerencsére ezt is el lehet készíteni cukormentesen, és így egy szelet máris belefér a diétánkba.

A kókuszos keksztekercset, vagy kókusztekercset nemcsak az íze miatt imádjuk, hanem azért is, mert nagyon egyszerű elkészíteni. Amióta darált keksz kapható, még a keksz aprításával sem kell időznünk, egyszerűen csak összekeverjük a hozzávalókat, nyújtunk, kenünk, tekerünk és már mehet is a finomság a hűtőbe!

Jó sok kókusszal és cukorral készül az igazi, retró keksztekercs, de mi a helyzet akkor, ha nem szeretnénk (vagy nem szabad) cukrot enni? Nos, akkor is van megoldás: íme a recept!

Hozzávalók

A kekszes alaphoz:

  • 10 dkg diétás háztartási keksz vagy más cukor nélkül készült keksz
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl tej
  • 1 dkg holland kakaópor
  • 1 dkg diétás cukor
  • 2 evőkanál cukormentes sárgabarack lekvár
  • 3,5 dkg lágy vaj
  • 3 teáskanál rumaroma (ízlés szerint változtatható)
  • 1 teáskanál kókuszaroma (ízlés szerint változtatható)

A töltelékhez:

  • 8,5 dkg lágy vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 2 dkg tej
  • 5 ml folyékony édesítő
  • kevés kókuszaroma

A díszítéshez:

  • nagy szemű kókuszreszelék

Elkészítése:

  1. A diétás háztartási kekszet (ha szükséges, és nem daráltat vettünk) ledaráljuk késes aprítóban vagy diódarálóban. A kekszmorzsát összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  2. A töltelékhez a vajat összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. A tésztát háztartási fóliára vagy sütőpapírra tesszük, a tetejére teszünk egy másik sütőpapírt, majd a két lap között kb. ujjnyi vastag téglalappá nyújtuk.
  4. Eltávolítjuk a felső fóliát és óvatosan rákenjünk a krémet a kekszalapra, majd az alsó fólia vagy papír segítségével feltekerjük. Beleforgatjuk a kókuszreszelékrbe és fóliába csomagolva kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ha lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk.

/Forrás: dietafitnesz.hu/

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss