hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkrémes csiga

75 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés cukros langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk (ha szükséges, akkor egy kevés tejet adunk hozzá). Két cipót formázunk belőle. Letakarva kb. fél órát pihentetjük a tésztát.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (nem főzzük meg). A vízgőzről levéve a 20 dkg kókuszreszeléket belekeverjük.
  3. A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk. A másik fele tésztával is így járunk el. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt készre sütjük őket. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

    AZ 5 LEGFINOMABB ÉS LEGEGYSZERŰBB KÓKUSZOS SÜTI >>> 

    13 KÓKUSZOS DESSZERT A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>>  



 

Megjegyzés

Finom omlós, tölthetjük más ízekkel is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek