hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Német meggyes piskóta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 3 bögre finomliszt (bögre=2.5 dl)
  • 2 bögre cukor
  • 2,5 dl szódavíz
  • 2,5 dl napraforgó olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg meggy

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral elkeverjük, addig, amíg feloldódik, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, ezután a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgájás masszához adjuk. A sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk, és végül belekeverjük az olajat.
  3. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a magozott meggyet, és készre sütjük (tűpróbáig). Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.

12 OLCSÓ ÉS GYORS DESSZERT, AMIVEL SPÓROLHATSZ A HÓ VÉGÉN! >>> 

MEGGYES FINOMSÁGOK >>> 

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

Megjegyzés

Nagyon gyorsan elkészül, és nem utolsósorban nem drága süti. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek