Elkészítés: A karajszeleteket szélein 2-3 helyen bevagdossuk, kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A szójaszószt és az olívaolajat összekeverjük, majd a hússzeleteket belerakva legalább fél órát pácoljuk.
Kiszedjük, lecsepegtetjük, liszttel megszórjuk, és felforrósított
serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk, ha szükséges, kevés olajat öntünk alá, majd kevés citromos vízzel felöntve puhára pároljuk.
A megtisztított gombakalapokat ujjnyi szeletekre vágva forró, száraz serpenyőben pirosra sütjük. Bambusznyársra fűzve tálaljuk.
A citromos vajhoz a citromlét kissé meglangyosítjuk, majd fokozatosan
adjuk hozzá a kisebb kockára vágott vajat, közben folyamatosan kevergetjük, ügyelve a langyos hőmérséklet megtartására. A folyamat pár percet vesz igénybe.
Zöldséges rizzsel, pirított burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre