hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így nem fog bőrösödni a puding teteje

default user icon
MME
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Ha azt szeretnéd, hogy a pudingod tökéletesen krémes legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nem fog bőrösödni a teteje.

TIPP: A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk. De cukor önthetünk a tetejére egy kevés olvasztott vajat is, az is segít megakadályozni a bőrösödést.

VANÍLIAPUDING RECEPT (PUDINGPOR NÉLKÜL)

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 rúd vanília
  • 5 db tojássárga
  • 7 dkg liszt

Elkészítése:

A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Néhány kanálnyit külön merünk, és hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.

Ha felforrt a cukros-vaníliás tej, akkor hozzáadjuk a félretett lisztes keveréket, és folyamatos kevergetés mellett, nem túl nagy lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.

A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazzuk, majd a tetejét lefedjük alufóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

AJÁNLJUK MÉG:

Ezek is érdekelhetnek

Friss